Citrus (Agrumi)

Većina sorti grejpfruta je osjetljiva na mraz i niske temperatura. Ipak, temeratura prostorije u kojoj boravi zimi ne bi trebala prelaziti 10°c. Grejpfrut razvija bujna stabla koja mogu narasti i nekoliko metara. U proljeće se javljaju mirisni cvijetovi bijele boje. Krupni, narančasti plodovi okruglog oblika i gorkog okusa sazrijevaju u studenom ili kasnije, ovisno o sorti.
Ovaj srodnik roda Citrus podnosi lagani mraz i nešto niže temperature. Razvija niska stabla koja u proljeće prekrivaju mnogobrojni mirisni cvjetovi bijele boje. Sitni izduženi plodovi narančaste boje i kiselog okusa sazrijevaju na jesen. Mogu se konzumirati zajedno s korom.
Limun je osjetljiv na mraz i temperature ispod ništice. Ne voli ni boravak u pregrijanim prostorijama, stoga zimska temperatura ne bi trebala prelaziti 10°c. Razvija bujno stablo ili grm koje u proljeće prekriva mnoštvo mirisnih cvjetova bijelo ružičaste boje, postoje i sorte limuna s višekratnom cvatnjom. Mladi listovi su purpurno crvene boje, a grane prekrivene bodljama. Žuti plodovi okruglog ili…
Od svih vrsta agruma mandarina je najotpornija na niže temperature. Razvija nisko stablo, koje u proljeće prekrivaju mirisni bijeli cvjetovi. Kožnati, izduženi listovi narastu do 10 cm. Narančasti plodovi okruglog ili okruglo-spljoštenog oblika i kiselo-slatkog okusa sazrijevaju u listopadu ili kasnije, ovisno o sorti.
Naranča ne smije biti izložena mrazu i temperaturama nižim od ništice. Ne preporuče se ni boravak u jako zagrijinam prostorijama, temperatura zimi ne bi trebala prelaziti 10°c.Razvija bujno stablo koje je u proljeće prekrivenom mirisnim cvjetovima bijele boje. Narančasti plod okruglog ili duguljasto-okruglog oblika i kiselo-slatkog okusa sazrijeva krajem studenog ili kasnije ovisno o sorti.
 

©: Ures d.o.o.

Sì, accetto i cookie per avere la migliore esperienza possibile su questo sito web.