Savjeti

 

Molimo Vas da nam pitanje postavite putem e-maila, a odgovore na najčešće postavljena pitanja možete naći na ovoj stranici.1.  Koje sobno bilje dobro podnosi sjenu?

Vrste sobnog bilja koje dobro podnose sjenu su Zamioculcas, Fatsia, Aspidistra itd.


 

2.  Koju vrstu bi mogli posaditi kao zimzelenu živicu?

- Cupressocyparis leylandii je pogodan zbog brzog rasta i vjetrozaštitnih svojstava. Pogodan za visoke, formalne živice.
- Photinia robusta je zanimljiva zbog iznimne, crvene boje u proljetnom i jesenskom razdoblju i otpornosti na bolesti. Pogodna je za srednje visoke živice.
- Ostale vrste su Prunus laurocerasus (lovor višnja), Thuja smaragd, Cupressus arizonica itd.


 

3.  Možete li nam preporučiti par ukrasnih grmova otpornih na sušu koji cvijetaju ljeti?

Biljne vrste koje podnose sušu te bogato i dugotrajno cvijetaju u ljetnom razdoblju su Lavandula sp. (lavanda), Gravillea sp. , Nerium oleander (oleandar), Lagerstroemia indica (lagerstremija), itd


 

4.  Kada je najbolje vrijeme za sadnju voćki?

Idealan period za sadnju voćki je od jeseni (nakon što biljke odbace list) pa do  početka proljeća.

 


 

5. Koje su cvatuće biljne vrste pogodne za sadnju u jesenskom periodu?

Cvatuće vrste pogodne za sadnju u jesenskom periodu su Ciklame (Cyclamen), Hebe (Hebexandersonii), Erika (Erica), Kaluna (Calluna vulgaris).

 


 

6. Kakvo tlo je pogodno za sadnju Kamelije (Camelia japonica)?

Za uspješan rast, kamelija treba rahlo tlo i dobru drenažu.

Kombinacija postojećeg tla s kiselim supstratom je najpogodnije tlo za sadnju budući da kamelija treba kiselo tlo (pH 5,5 do pH 6,8)

Ovaj specijalni supstrat, koji koristite još za sadnju Rododendrona i Hortenzija,  možete nabaviti u našim vrtnim centrima.

 


 

 

7. Listopadno stablo pogodno za sadnju isključivo kao soliter u svrhu dobivanja sjene?

Listopadno brzorastuće stablo pogodno za sjenu i kao dekorativni zeleni "soliter" je Paulovnia (Paulownia tomentosa) i Katalpa (Catalpa bignonioides).

 


 

 

 
 • Dan Svih Svetih
  Dan Svih Svetih U susret danu Svih Svetih pripremili smo sitnocvjetne i krupnocvjetne krizanteme u više boja i veličina. Ukrasni šljunci i oblutci u boji (pakirani u vrećama) kao i razne svijeće, nadopunjuju…
 • Agrumi
  Agrumi Tijekom cijele godine u ponudi imamo velik izbor agruma različitih vrsta i sorti... - limun, naranča, grejp, mandarina, kumkvat...
 • Jesenska ponuda
  Jesenska ponuda Izdvojeno iz naše jesenske ponude... - maćuhice (Viola tricolor) - ciklame (Cyclamen persicum) - vrijesak (Calluna vulgaris) - crnjuša (Erica carnea) - ukrasni kupus (Brassica oleracea 'Heirloom')
 • Originalni cvjetni aranžmani - samo u FLORESu
  Originalni cvjetni aranžmani - samo u FLORESu Naši kreativni aranžeri pripremaju za vas aranžmane i bukete za sve prigode. Dođite u cvjetni studio Flores ili nas nazovite na 052 720 000
 • Naš novi cvjetni brend - FLORES cvjetni studio
  Naš novi cvjetni brend - FLORES cvjetni studio Navratite u cvjetni studio FLORES u centru Umaga. Tamo ćete naći cvjetne aranžmane i lončanice, čokolade i praline (hand made) te balone za razne prigode. Dekoriramo poklone na najljepši mogući…

©: Ures d.o.o.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).